maanantai 28. heinäkuuta 2014

Lisää heinäkuulta


Terveisiä muuttolaatikoiden ääreltä! Suurin osa tavaroista on nyt jo uudessa talossa. Enää tarvis vaan energiaa, että jaksaisi purkaa ja järjestellä. Mutta täällä päivästä toiseen aurinko paahtaa lähes pilvettömältä taivaalta ja mä olen näköjään semmonen ihminen, joka voi helteistä nauttia vaan jos saa vilvotella vedessä. Ja siihen ei nyt vaan ole aikaa. Ostettiin kyllä semmonen muutaman punnan maksanut pieni uima-allas, jossa on kiva vilvotella jalkojaan, jos Ipana ei keksi roiskia ja läiskytellä vettä miten sattuu!


Tänään toinen T:n siskoista, Nuorempi, tulee tänne ihan pysyvästi. Sillä loppui työt Lontoossa perjantaina. Meillä on tämä viikko yhdessä aikaa purkaa ja järjestellä tavaroita ja sitten elokuun puolella sillä alkaa työt täällä Poolessa. Kerroinko jo, että Nuorempi sai työpaikan lähellä olevasta lastentarhasta, johon Ipanakin menisi jos tarhaan menisi?

Toinen T:n siskoista, Vanhempi, tulee vasta syyskuun alussa.

Saatiin vähän jo maistiaisia siitä millaista tämmönen yhdessä asuminen voi huonoimmillaan olla. Taisteltiin Nuoremman kanssa siitä kumpi saa minkäkin makuuhuoneen. Me T:n kanssa ensin valittiin pienempi huone, koska ajattelimme sen olevan meille tarpeeksi iso, se on kylpyhuoneen vieressä ja isompi huone olisi Ipanan huoneen vieressä. Tarkemman tutkailun jälkeen tajuttiin miten ahdas se huone lopulta onkaan kun meidän 150 senttiä leveä sänky sinne laitetaan. Se huone on muotoiltu niin, että siinä on tavallaan alkovit kahdelle 80 senttiä leveelle sängylle. Ja kun se ei mitenkään loputtoman leveä huone ole, niin se meidän sänky vielä hyvin pitkälti kaiken tilan.

Minä hölmönä ajattelin, että kun meitä on kuitenkin kaksi henkilöä niin meillä olisi ihan hyvä syy myöskin olla se isompi huone. Ja kun me myöskin maksetaan puolet vuokrasta ja Nuorempi vaan neljänneksen... Mutta Nuorempi oli jo ehtinyt kuvitella huoneensa valmiiksi eikä halunnut vaihtaa huoneita. Nuorempi känkkäränkkäili muutaman päivän, sanoi lopulta hyvin välinpitämättömästi, että tehkää miten tykkäätte. Sitten seuraavana päivänä T antoi periksi, koska sai veljiltään tiukkaan sävyyn palautetta siitä kuinka Nuoremman pitäisi saada tahtonsa läpi. No, meille sitten jäi pienempi huone ja Nuorempi saa pienemmän sänkynsä kanssa isomman huoneen ja enemmän tilaa. Ja vuokra sitten jaetaankin kolmeen osaan, eli me T:n kanssa maksetaan kolmasosa, Nuorempi ja Vanhempi maksavat kumpikin kolmanneksen.Meillä oli edellisessä asunnossa jo pieni makuuhuone, josta meidän sänky vei suurimman osan ja olisin halunnut tähän muutoksen, mutta toisaalta mieluummin maksan vähemmän vuokraa ja vietän suurimman osan ajastani alakerrassa olkkarissa, keittiössä ja pihalla ;) Ärsyttää vaan se, kun T meni veljiensä painostuksesta muuttaamaan mielensä eikä suvainnut mulle sanoa mitään. Tai siis sanoihan se sen verran, että hän antaa isomman huoneen Nuoremmalle, heh. Mutta että ei sitten käynyt mielessäkään jutella asiasta mun kanssa. Grrrr.

No, näillä mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!